Let's spiralize!
Na de feestdagen mag het voor mij zeker al wat lichtere kost zijn.
We maken dus een licht wokgerechtje maar houden het speels! We 'kopiëren' de noedels door met de spiralizer courgettesliertjes te maken. We kennen ze als courgetti = spaghetti van courgette. Uiteraard kan je ook andere groetjes door de spiralizer zwieren. Denk maar aan wortel, aardappel, komkommer, pastinaak, rode biet... Ik gebruik hier de spiralizer van Tupperware. Deze komt in 2 versies. Je hebt een basis versie: de Handy Spiralizer en dan de uitgebreide versie die ik hier gebruik. Daar kan je niet alleen sliertjes mee maken maar ook korte krulletjes en leuke krulfrietjes. Een leuk hebbeding voor in de keuken. Zo maak je gerechtjes instant speels en origineel.
De scampi's bak ik vandaag op de Teppanyaki van Atag. Deze plaat is een vaste waarde in mijn keuken. Ze gaat nauwelijks van het vuur af! Zeer makkelijk in onderhoud ook! Ze bestaat ook in de grillversie maar ik heb toch de voorkeur voor de teppanyaki, ik vind ze multifunctioneler...
Heb je iets gezien dat jou interesseert? Hier vind je er meer info over:
Atag teppanyaki
Kathy Van Der Linden Tupperware consulente (vermeld deze code: BOOZ)
En dan nu aan de slag! Wat hebben we nodig voor 2-3 personen?
pakje mie - pakje peultjes - 20-tal scampi's - 2 courgettes - el palmsuiker - 2 wortels - wat vissaus - 100ml sojasaus - 4el chilisaus - wat teriyakisaus of ketjap Manis - lente ui - 2cm gember - koriander - gehakte pindanootjes zonder zout - 2 teentjes look - 1ui
Spiralize de courgettes en de wortel. Stoom de peultjes 5 min op 100gr of zet een pannetje met water en zout op het vuur. Als het water kookt doe je er de peultjes in. Na 5 minuutjes giet je ze af en spoel je ze af onder koud stromend water.
Kook water in de waterkoker of in een pannetje. Als het water kookt doe je er de eiernoedels bij. Zet het vuur af en laat garen.
Spiralize de wortel en courgette. Snij de look en ui fijn. Pel de scampi's en ontdoe ze van het darmkanaal.
Maak een sausje van de geraspte gember, chilisaus, sojasaus, vissaus, palmsuiker, ketjap.
Bak de scampi's krokant. Zet de wok op het vuur en laat de olie heet worden. Bak de ui en look. Voeg de courgette en wortel toe en wat van de saus.
Doe ook een beetje van de saus op de scampi's terwijl deze bakken.
Dresseer in een bord de noedels en de courgette en wortel. Leg er een paar scampi's en peultjes bij. Snij de lente-ui en nootjes fijn en garneer hiermee. Werk af met koriander en nog wat saus.