Frisse meloensalade
De coronamaatrdegelen beginnen door te wegen... voor iedereen. Maar we staan er voor en moeten er door. Gelukkig hebben we nog food & drinks en... mooi weer. Tijd om te bbq'en dus! Ik geef jullie graag deze super lekkere sidedish mee! Tegelijk voor mij een throwback naar betere Booz-tijden... mijmer, mijmer :-)
2 meloenen (eventueel Charentais en watermeloen) - 1 pakje feta - 8 dadels - 100gr parmaham - handvol munt en basilicum - peper en zout - olijfolie
Verwijder de schil en pitten van de meloen. Je kan een halve meloen ook uithollen om straks de holle meloen als kom te gebruiken.
Het vruchtvlees mag in ongelijke stukken gesneden worden.
Snij de feta in stukjes en de ham in reepjes. Doe samen met de fijngesneden dadels bij het vruchtvlees. Snij de kruiden fijn en voeg ook toe. Kruid goed met peper en een beetje zout en overgiet met goede olijfolie. Meng alles goed en laat een kwartiertje rusten zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Je kan er eventueel nog wat granaatappelpitjes aan toevoegen of de ham vervangen door inktvis.