Aziatische scampi's
Het is alweer 3 weken geleden dat het Batibouw was. Naar jaarlijkse gewoonte versterkten we de innerlijke mens op de stand van Atag.
Dit gerecht met scampi's op z'n Aziatisch scoorde alvast heel hoog!
Dit heb je nodig voor 6p:
3 rode pepers - 6 teentjes look - 80ml vissaus - 400g noedels - 375g champignons (ik gebruik het liefst oesterzwammen of een mengeling) - 12cm geraspte gember - 100ml sojasaus - 480g scampi's - 1 paksoi - koriander - zonnebloemolie - 4,5tl honing - 100ml teriyaki saus - peper en zout - ongezouten pindanootjes
Verwijder zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Schil de gember en rasp fijn. Pers de look en snij fijn.
Meng de helft van de rode peper met de helft van de look en gember met de sojasaus, vissaus en honing.
Leg de scampi's voor minstens 10 minuten in de marinade.
Snij de paksoi in dunne repen. Maak de schampignons schoon en snij in kwartjes. Hak de pindanootjes fijn.
Kook de noedels 3-4 minuten. Giet af en laat uitlekken. Bak de scampi's kort en krokant en zet ze apart.
Hak de verse koriander grof.
Fruit de rode peper en look in een wok. Voeg de kool en champignons toe en bak 4-5 minuten. Voeg de noedels toe en bak 2-3 minuten. Kruid met peper en zout.
Blus ondertussen de groenten en noedels met de marinade en doe er de teriyaki saus bij. Voeg de scampi's toe en meng.
Garnituur: pindanootjes en koriander
