Broodjes

Met deze broodjes scoor je zéker bij jong én oud!
750g (spelt)bloem - 250g volkoren tarwemeel - 60g verse gist - 620g lauw water - 17g zout - 30g broodverbeteraar
Vind je niet meteen broodverbeteraar in de buurt? www.bouwhuis.com
Doe alle ingrediënten, behalve het zout, in een kom en kneed. Als alles goed gemengd is voeg je het zout toe. Kneed 10 minuutjes en laat vervolgens 15 minuten rijzen.
Stort het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en duw de lucht er uit.
Verdeel in bolletjes van ons 85g. De bovenkant kan je eventueel in wat graantjes doppen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 45 min rijzen, afgedekt met plasticfolie en handdoek.
Ik heb ze afgebakken in een voorverwarmde Atag oven van 220°C, combistand 1. Heb je geen combioven? Strijk de broodjes dan voor het bakken even in met lauw water.
Bak 15 minuten.