Heerlijke smoothie
Gezond eten kan vaak ook heel lekker eten zijn. Neem nu deze smoothie. Een heerlijk verkwikkend drankje, boordevol vitamines. Om smoothies of sappen te maken heb je vaak een sapcentrifuge of een slowjuicer nodig. Onnodige investering lijkt je? Helemaal niet waar! Als je de juiste keuze maakt doe je er jaren mee. Ik gebruik mijn centrifuge ook om mayonaises of deegjes smaak te geven met bv rode peper sap. Heel leuk toestel!
Maar wàt is nu de juiste keuze? Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, 'levend' sap schuilt in de manier waarop het geperst wordt. Door het sap op langzame snelheid te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Spinazie, sla, munt en andere bladgroenten en kruiden zijn daarbij ook uitsluitend te persen met een slowjuicer.
Een traditionele sapcentrifuge maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij mengt zich zuurstof in het sap, waardoor dit al binnen enkele minuten begint te oxideren. U herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap.
Waar let je nu het best op bij het kopen van een slowjuicer?
Hier vind je alvast een heleboel info: https://www.slowjuice.nl/slowjuicer-kopen-waar-op-letten
Ik heb een slowjuicer van Magimix waar ik heel tevreden over ben...
Smoothie
10 wortelen - 4 kiwi's - 2 pompelmoezen - 2 citroenen
De wortel hoef je niet eens te schillen, gewoon de uiteinden verwijderen. Van de overige vruchten snij je de schil weg. Doe alles in de juicer.
Doe ijsblokjes in een glas, giet het sap er over en geniet.
Wil je het helemaal top gezond? Doe nog een lepeltje kwalitatieve visolie (omega 3) in je glas alvorens het sap er op te gieten.