Homemade granola
Heerlijke crunchy, voedzame granola... maak hem zelf, custom made!
Voor 10 porties: 300g havervlokken - 300gr noten, zaden, kokos... (je kan zelf je mengeling kiezen, ikzelf ben gek op cashew, kokos en zonnebloempitten) - 4el ahornsiroop - 2 eiwitten
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng de havervlokken met de noten, zaden,...
Klop de eiwitten op tot ze schuimig zijn en voeg daar de ahornsiroop aan toe. Doe bij de havermengeling en meng zeer goed. Wil je het toch wat zoeter? Dan kan je nog een lepel honing toevoegen.
Leg bakpapier op een bakplaat en stort de mengeling hierop. Strijk met de onderkant van een lepel plat tot ongeveer 1cm. Bak 25 minuten. Eénmaal uit de oven laat je de granola even afkoelen. Je kan deze nu breken of verkruimelen, hoe je zelf wil. Je kan er ook nog wat gedroogd fruit zoals appelschijfjes onder mengen.