Kalfslapje Milanese
Ziehier een beetje buitenland op je bord... Dit gecombineerd met een heerlijk zonnetje en een wijntje van onze nieuwe wijnleverancier Tempo del Vino en het plaatje is compleet!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
4 kalfslapjes - tagliatelle (ik heb verse gebruikt) - 2 eiwitten, losgeklopt - 2el bloem - 2el paneermeel of panko - 4el geraspte parmezaan
Voor de saus: 800gr Pomodorini kerstomaatjes (blik) - 4 teentjes look - 1 rood uitje - 3el zongedroogde tomatenpasta - 1kl oregano - halve kl tijm - 1kl balsamicoazijn - olie en peper en zout
Pel en snipper de look en ui en fruit in olijfolie. Voeg de tomaten en de pasta van zongedroogde tomaten toe. Kruid met oregano, tijm, balsamico. Dek af en laat minstens een uurtje sudderen zodat de lekkere zongerijpte smaken van de tomaten vrijkomen. Kruid met peper en zout.
Kook de pasta gaar.
Panneer de kalfslapjes. Wentel ze door de bloem, dan door het eiwit en dan door een mengeling van paneermeel en parmezaan. Bak ze aan in ruim wat olijfolie.
Serveer met de pasta en tomatensaus.