Take it easy
Simpel, voedzaam, lekker, snel... en liefst niet te duur ook. Lijkt me ideaal voor op kot :-)
Maar deze easy gerechtjes doen het bij iedereen goed, geloof me!
Gehaktballetjes in roomsaus
Voor 2p: 250g gehakt - 50ml room - 2 sjalot - 1 t look - 2 stronken witloof - 6 champignons - paneermeel - gehakte peterselie - peper en cajun (of zout) - beetje bruine fonds - 1 ei
Snipper en fruit 1 sjalot. Meng onder het gehakt, kruid en voeg een ei toe. Meng goed. Voeg paneermeel toe tot je een vaste substantie hebt waar je balletjes kan van maken. Snij het witloof en de champignons in grove stukken. Snipper het lookteentje en sjalotje fijn.
Bak de balletjes aan in een kom. Fruit er de look en sjalot in. Voeg de room en de bruine fonds toe en laat goed doorkoken. Voeg de champignons en het witloof toe. Laat slinken.
Kruiden met peper en cajun. Afwerken met fijngesnipperde peterselie.
Lekker met puree of pasta
Je kan eens variëren door kippengehakt te gebruiken.
Broodje salmon
Voor 2 broodjes: 1 ciabatta (bruin met zaadjes) - klein blikje zalm - halve Jonagold - 1 rode ui - mayonaise - scheuten
Verwijder de schil en klokhuis van de appel en snij in fijne blokjes. Snij ook de ui in fijne blokjes. Meng de zalm met de ui, appel en mayonaise.
Snij de ciabatta doormidden en grill even. Beleg met de zalmmengeling.
Garneer met de scheuten.
Pasta met pesto en kip
2p: 2 kipfilets - 4el pesto - 4 el room - 1 rode ui - 1t look - 50g rucola - kerstomaatjes - peper en zout - 1tl Italiaanse kruiden - 150g pasta - wat champignons - parmezaanse kaasschilfers - wat geroosterde pijnboompitten
Kook de pasta. Snipper het uitje en knoflook fijn. Snijd ook de tomaten in tweeën of vieren. Giet een scheutje olie in een pan en bak de blokjes kip gaar (circa 4-5 minuten). Kruid. Voeg vervolgens de ui, rode peper, cherrytomaatjes, champignons en knoflook toe. Na circa 2 minuten voeg je de pesto en room toe en laat je het geheel opwarmen. Serveer de pasta kip-pesto met rucola. Werk af met de pijnboompitten.
