Snel aperohapje

05-04-2020

Deze hartige ronde suisse is zeer makkelijk om te maken en heel lekker.

Bladerdeeg en zalm kan je makkelijk in de vriezer bewaren, zo heb je altijd wel iets in huis om een lekker home made apero hapje te maken.

Om bladerdeeg af te bakken gebruik ik graag mijn Atag combioven op stoomniveau 1. Door de vochttoevoeging wordt het bladerdeeg extra krokant.

Wat heb je nodig?

Een rol bladerdeeg - 5 sneetjes gerookte zalm - wat rucola - 4el kruidenroomkaas - 3el sesamzaadjes - 1 eigeel, losgeklopt met wat water.

Verwarm de combioven stoomniveau 1 op 200°C of als je geen combioven hebt, op hetelucht. Smeer de kruidenkaas uit over het bladerdeeg. Beleg met de sneetjes zalm en rucola. Rol het bladerdeeg op tot een rol en bestrijk rondom met het losgeklopte ei. Strooi de sesamzaadjes over bakpapier en rol er de bladerdeegrol door. Snij de rol in plakjes. Verwijder de overige sesamzaadjes van het bakpapier en verdeel de zalmrolletjes over de bakplaat. Bak 15 à 20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin